Краткосрочните заеми са много популярни в България, предлагайки прост и бърз начин за покриване на пропуски в домакинството или персонални нужди. Независимо дали имате труден месец от гледна точка на бюджетирането или се озовавате в неочаквана ситуация, има много причини да помислите за краткосрочно финансиране, което да помогне за преодоляване на финансовата нужда . Има много различни варианти, когато става дума за тези заеми, включително заем до заплата, заем на разсрочено изплащане или заеми с гарант за по дългосрочно време.

Различни видове краткосрочни заеми

Заем до заплата - това са най-краткосрочните заеми на разположение, обикновено заеми за около месец. Малките парични суми могат да се използват, за да ви помогнат до следващата заплата, когато заемътще  бъде й възстановен. Тези заеми са идеални за много краткосрочно кредитиране, когато не искате да се притеснявате за многократните плащания за дълъг период от време.

Заем на вноски - за краткосрочно заемане за малко по-дълъг период (една година или повече), вноските са идеални. Суми от 1000  и нагоре се изплащат за период от време, който е съобразен с вашите финанси.

Но какви са предимствата при кандидатстване за краткосрочен заем?

  1. Краткосрочните заеми са необезпечени. Тъй като те обикновено са за по-малки суми и се заемат за няколко месеца или години, те са склонни да бъдат необезпечени, т.е. нямате нужда от актив - като къща или кола - да можете да вземете кратък заем. Вместо това се взема решение дали имате право да се заемате на базата на фактори като вашия кредитен рейтинг или дали имате някой, който желае да гарантира заема.
  2. Краткосрочните заеми се предлагат бързо. Една от характеристиките на краткосрочните заеми е, че можете да ги заемете бързо - понякога дори в същия ден или в рамките на 24 часа. Това прави идеята за финансиране, като например заеми до заплата, идеални, ако се окажете в ситуация, в която се нуждаете от бързи пари.
  3. С този вид заем вече няма дългосрочен ангажимент. С краткосрочните заеми трябва само да се съсредоточите върху непосредственото бъдеще, тъй като заемът се изплаща в много по-кратък период от време. Много хора смятат, че е смущаващо да се ангажират с отдаване на заеми в продължение на много години, безпокоят се да плащат и да управляват заема си цял живот. При краткосрочните заеми това не е проблем, тъй като сроковете за погасяване могат да бъдат толкова кратки, колкото един месец, което ви оставя свободно да го  изплатите и да продължите.
  4. Краткосрочните заеми могат да струват по-малко. Краткосрочните заеми предлагат един прост начин за заемане на парите, от които се нуждаете, и да плащате по-малко за тях - колкото по-кратък е срокът, за който заемате парите, толкова по-малко лихва ще платите. Тъй като не сте си заложили дома или колата с краткосрочно заемане, има и по-малък риск от загуба, ако не можете да изплатите средства.
    Макар че винаги трябва да сте сигурни, че можете да заемате само това, което можете да си позволите да изплатите, като избягвате риска за вашия дом или кола, който някои дългосрочни заеми създават, може да се окаже натиск за много хора.
  5. Можете да използвате краткосрочни заеми за всичко. Повечето хора използват краткосрочни заеми, за да помогнат за преодоляване на разликата в месечните финанси, да платят за нещо спешно или да покрият неочаквана нужда, но най-хубавото за краткосрочните заеми е, че можете да ги използвате за всичко, от което се нуждаете.
  6. Има много възможности за избор. Видовете кредити, споменати по-горе, са само част от предлаганите краткосрочни заеми и илюстрират как този вид кредитиране отговаря на всички нужди.

Ние от  izberizaem.com сме събрали за вас най-добрите кредитни компании, които могат да ви помогнат при неочаквана нужда от пари!